Varför kan just line dance vara bra för benstommen? Jo, dans är bra för att motverka benskörhet och förebygga sjukdomar. Line dance ger en allsidig stötbelastning på skelettet, man stampar i golvet, slår klackarna i golvet, gör små hopp och olika stegkombinationer. Eftersom skaderisken är liten är line dance en bra motionsform även för lite äldre personer.

Benskörhet drabbar i första hand kvinnor, men risken ökar även för män i alla åldrar. Både unga och äldre killar tycks föredra att sitta framför datorn och spela spel eller surfa på Internet än att motionera. Detta utgör en stor riskfaktor att drabbas av benskörhet, även för män.
Dansa tillbaka din benmassa med line dance – det stärker både skelett och humör! Musiken piggar upp, vi tjoar och klappar händerna. Hela människan påverkas både fysiskt och psykiskt. Vi slappnar av och glömmer alla problem, motionen får vi på köpet – och slipper kanske även benbrott framöver.

Den stora fördelen med line dance som motionsform är att den har få biverkningar. De enda kända och bevisade biverkningar är att det är vanebildande och ytterst smittsamt dock ej farligt! –